Troba un pèrit

APCAS nacional

Assemblea General de APCAS i eleccions a la Comisión Ejecutiva Nacional 2017. El president d'APCAS CATALUNYA Llorenç Martínez nou membre.

El 2 i 3 de juny de 2017, l'organització ha reunit a Bilbao a més de 250 persones sota el lema "Es Nuestro Momento".

L'Associació de Perits d'Assegurances i Comissaris d'Avaries (APCAS) ha celebrat aquest dissabte a Bilbao la seva Assemblea General i les eleccions a Comissió Executiva. La candidatura encapçalada per Fernando Muñoz ha comptat amb el suport majoritari dels associats, de manera que presidirà l'organització professional durant els propers quatre anys. La Comissió Executiva estarà formada per: 

Fernando Muñoz Echeverría (president)

Francisco de la Pont Álvarez (vicepresident)

Josu Martínez Martínez (secretari nacional)

Juan Miguel Álvarez Otero (tresorer)

Miren García Echeveste (vocal)

Aquilino Muñoz Vargas (vocal)

Santiago Calzado Pujol (vocal)

Pablo Molina Vidal (vocal)

Lorenzo Martínez Mas (vocal)

Francisco Javier López Rodríguez (vocal)

A excepció d'aquests dos últims membres, que s'incorporen en aquest nou mandat, la resta de la Comissió Executiva ja formava part de l'equip de Fernando Muñoz durant aquests últims quatre anys.

"La nova Comissió Executiva vol continuar amb la feina feta en l'anterior mandat, incidint especialment en la formació, la tecnologia i la certificació professional. Tot això emmarcat en un Pla Estratègic per al període 2018-2022 que té com a únic objectiu la millora de l'entorn professional i el reconeixement de l'activitat pericial ", ha afirmat Muñoz a l'Assemblea General.

Les eleccions s'han celebrat després d'una Assemblea en la qual s'han aprovat la memòria d'activitats i els comptes de 2016, a més del pressupost per a l'exercici de 2018. Durant la nit de dissabte, en el tradicional sopar de confraternitat s'han lliurat diferents diplomes i s'ha homenatjat als associats que han complert 25 i 50 anys en l'organització, així com un nou premi Cast Rodríguez Flández que va caure a la figura de l'associat guipuscoà Julio Bulman Ozcariz.

El sopar de dissabte ha posat el punt i final a un intens programa d'activitats que ha inclòs ponències i comissions de treball per a professionals, al costat d'altres culturals i lúdiques per assembleistes i acompanyants. D'aquesta manera, l'agenda de divendres al matí va incloure una ponència, impartida per DAT Ibèrica, sobre la importància de la correcta identificació de vehicles i els seus equipaments per a una adequada valoració i reparació. A continuació es van celebrar dues comissions de treball per especialitats. Una, centrada en 'Fuetada cervical; frau i seguretat viària. Aportacions en els estudis biomecànics ', que va centrar l'atenció dels perits metges i de Vehicles Automòbils, i una altra, titulada' Peritatge amb drones ', especialment interessant per als Perits Agraris, els de IRD i per als membres de APCAS Empreses.

En la primera d'elles es va destacar el valor dels informes biomecànics en la lluita contra el frau, si bé aquests no han de ser treballs generalistes que fet i fet no serveixen per acreditar la inexistència de nexe causal entre la col·lisió per abast i les lesions. Cal personalitzar cada cas, es va argumentar per part dels ponents, però també els informes han de ser retribuïts de forma adequada al treball que la seva elaboració comporta. La lluita contra el frau, es va destacar, no és cara.

La segona comissió va abordar les característiques de drones, la normativa actual sobre el seu ús i les limitacions que s'imposen, les cobertures asseguradores per als dispositius i els usos que aquests poden exercir per el peritatge.

La tarda es va dedicar a l'impacte que la tecnologia tindrà en els professionals a través de les ponències de Lorena Fernández Álvarez, directora d'Identitat Digital de la Universitat de Deusto, i del "evangelista tecnològic" Javier Sirvent. Van deixar clar que la transformació digital és una realitat davant la qual no val un plantejament defensiu; tot el contrari, cal analitzar el seu impacte en el nostre model de negoci i adaptar-nos. Cal monitoritzar les noves tendències, ser més àgils i aprendre noves metodologies. "La capacitat per a reprendre serà clau en el futur", han conclòs.

L'Assemblea ha comptat amb el suport com a partner de Mutua Madrileña; el patrocini de Lagun Aro, GT Motive, DAT Ibèrica, Caser i MAPFRE, i la col·laboració de Adartia, Liberty Seguros, Màster Peretes, DEKRA, Allianz, Solera i MGS Assegurances.

 

https://www.apcas.es/noticias/asamblea-general-ordinaria-de-apcas-y-elecciones-a-comision-ejecutiva-2017.htm